Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Βιογραφικό

Η καταγωγή του είναι βλάχικη, από το Κρούσοβο (σήμερα βρίσκεται στην ΠΓΔΜ), το Νυμφαίο Φλώρινας και την Μοσχόπολη (σήμερα βρίσκεται στην Αλβανία). Ο προ-προπάππους του, έμπορος από το Νυμφαίο, Ιωάννης Μπουτάρης, ήταν πρωτεργάτης της Μακεδονικής επανάστασης (1866 - 1867) και ιδρυτικό στέλεχος της Νέας Φιλικής Εταιρείας. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ, στο γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Έχει να παρουσιάσει έντονη οικολογική δράση με κορυφαία συνεισφορά την ίδρυση του οργανισμού «Αρκτούρος» για την προστασία της αρκούδας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε παντρεμένος με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά. Κάποια στιγμή χώρισαν (πότε;) αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να ξαναπαντρευτούν. Όταν η Αθηνά Μιχαήλ πέθανε, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έγινε στην Βουλγαρία καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο νεκρών.
Έχει ομολογήσει δημόσια ότι κατά τη δεκαετία του 1980 έπασχε από έντονο αλκοολισμό, ενώ δεν έχει πιει αλκοόλ από το 1991.
Ο αδελφός του, Κωνσταντίνος Μπουτάρης, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μπουτάρη Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου