Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Το 2010 ήταν ο νικητής των εκλογών για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", υποστηριζόμενος, αυτή τη φορά, και από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Δράση και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Στο 2ο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 50,18% (52.191 ψήφους), οριακή διαφορά 309 ψήφων σε σχέση με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος συγκέντρωσε 49,82% (51.882 ψήφους) και εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μέσα στις πρώτες δηλώσεις ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επιθυμία για ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους, αποτεφρωτήριου νεκρών αλλά και μνημεία για τους Εβραίους και την Επανάσταση των Νεότουρκων . Ο Μπουτάρης δήλωσε ότι η ανέγερση των μνημείων αυτών θα προσελκύσουν στην Θεσσαλονίκη Εβραίους και Τούρκους τουρίστες οι οποίοι θα έρθουν με σκοπό να επισκεφτούν τα πατρογονικά τους εδάφη.
Αντιδράσεις των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε ο Μπουτάρης μετά την εκλογή των προσώπων του δημοτικού συμβουλίου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν: "με τον τρόπο αυτό ο νέος δήμαρχος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην έξοδο από την Πρωτοβουλία". Ο Ιωάννης Μπουτάτης λίγα εισοσιτετράωρα με την εκλογή του είχε δηλώσει: "ευχαριστούμε τα κόμματα για τη στήριξή τους αλλά από εδώ και στο εξής κουμάντο κάνουμε εμείς". Από ορισμένους ο Μπουτάρης κατηγορήθηκε ότι με την κίνηση αυτή επέλεξε μόνο στενούς συνεργάτες και πρόσωπα τα οποία δεν πρόκειται να του εναντιωθούν στις αποφάσεις του ως δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου